Bel çevresinin erkeklerde 102 cm kadınlarda 80 cm’in üzerinde
olması abdominal obezite olarak bilinir.
Bel çevresindeki yağ miktarı arttıkça kalp ve damar hastalıkları,
şeker hastalığı ve hipertansiyon gibi hastalıklara yakalanma riski artar.
Göbek yağını kaybetmeyi hedefliyorsanız aşağıda yer alan 6 maddeyi hayatınıza entegre etmelisiniz!
Şeker tüketimini sınırlayın.
Yeterli miktarda protein tüketin.…
Mide asitlerinin ve midedeki diğer içeriklerin yemek borusunda geri dönmesi durumuna reflü denir. İnsanların %20’sini etkileyen gastrointestinal bir hastalıktır.
Reflü Nedenleri
Sıklıkla yağlı, işlenmiş, acılı besinler ve asitli içecekler tüketmek.
Yemek yedikten sonra uzanmak.
Doymaya rağmen yemeye devam etmek.
Reflü Semptomları
Mide ekşimesi
Mide sıvısının ağza gelmesi
Boğazda ağrı ve acı hissetmek
Sık…
Çölyak hastaları gluten içeren yiyecekler yediğinde yaygın olarak karın ağrısı, şişkinlik, ishal gibi belirtiler yaşarlar. En yaygın genetik bağırsak hastalığıdır ve kronik bir rahatsızlıktır. Çölyak hastalığının tek tedavisi ömür boyu glutensiz diyettir.
Çölyak hastalığı, gluten içeren yiyeceklerin tüketimiyle ince bağırsaktaki hücrelerin zarar görmesidir. Besin emiliminin bozulduğu ve buna bağlı olarak birçok hastalığın da…
Su orucu, son yıllarda üzerinde çalışmalar yapılan yeni bir beslenme modelidir. Su diyetinde diğer oruçların aksine tüm gün su içebiliyorsunuz. Su dışında ise her şeyi kısıtlayan bir oruç türüdür. Kilo vermenin hızlı bir yolu olarak son yıllarda daha popüler hale geldi. Bazı çalışmalar, su orucunun zayıflamak dışında aslında sağlığa çeşitli faydaları olabileceğini göstermiştir. Örneğin, bazı…
“Demir en fazla bulunan minerallerden olmasına rağmen yetersizliğine de en sık rastlanan mineraldir.
Emzirme dönemi de gebelik dönemi gibi bir süreçtir. Sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenme hem anne hem bebek sağlığı için çok önemlidir.
Sütümün artması yemem gereken besinler neler?
Kaliteli süt için neler yemeliyim?
Hangi besinler gaz yapar?
Diyet yapabilir miyim?
Egzersiz sütümün tadını bozar mı?
Hadi gelin bu soruları birlikte cevaplayarak daha kaliteli bir emziklik dönemi…
UYKU VE BESLENME İLİŞKİSİ
Vücudumuzun biyolojik iç saati vardır ve bu doğru çalışmazsa, düzensiz hayat ile dengesini değiştirirsek neler bizi bekliyor inceleyelim.
Melatonin ve Kortizol iç saat kurucu hormonlardır. Melatonin gece, kortizol gündüz bölümünü başlatır.
Melatoninin sağlıklı olarak çalışması için ilk olarak kan şekeri-insülin işlerinin bitmesi gerekiyor. Bunun için de akşam yemeği 9’dan 3-4 saat…
Her besinin pişirme şekli, tüketim miktarı, diğer besinlerle etkileşimi, hastalıkları üzerine olan etkisi farklılık göstermekte olup besinin çiğ veya pişmiş olarak tüketimi dahi çok farklı sonuçlar doğurmaktadır.
Bundan dolayı ilk amaç besini doğru şekilde sofraya gelmesini sağlamaktır.
Yulaf bir tahıl türü olup özellikle lif, diyet posasının yüksekliği nedeniyle beslenme ve diyetlerde kullanılan bir…
Oruç Tutmanın Vücut Sağlığı Üzerine Etkileri Nelerdir?
Ramazan’ın gelmesiyle birlikte hepimizde “Ramazan’da nasıl beslenmeliyim?”, “Ramazanda kilo verir miyim?”, “Sahurda ne yemeliyim?” gibi soru işretleri oluşmaya başladı. Ramazan ile birlikte yeme düzenimiz ve uyku düzenimiz değişti, öğün sayımız ve sıvı tüketimimiz azaldı. Uzun süreli açlık, uyku kalitesinde düşüş ve eksik sıvı tüketimi ile metabolizma hızı yavaşlamaktadır.…
PCOS, üreme çağındaki kadınlarda en sık görülen hormonal bozukluktur. Dünyadaki kadınların %10’unu, kilolu kadınların %50’sini etkilemektedir. Fazla kilo, insülin direnci, tip-2 diyabet, sedanter yaşam, kötü beslenme tarzı ve genetik etkilemektedir.
Belirtileri Nelerdir?
Düzensiz adet, obezite, insülin direnci, depresyon, erkeksi kıllanma, yumurtalıklarda kistik yapı ve çocuk sahibi olamama belirtilerindendir.
Uzak Durulması Gereken Besinler
Rafine…